maandag, juli 07, 2008

Boycot oproep: Jules Destrooper


Het geluk mag dan voor de familie "Destrooper" weliswaar in een klein koekje zitten, in welk een verre mate een quasi geheel zuiders continent daaronder te lijden heeft gehad, werd natuurlijk fijntjes door de voorvaderen uit het ontstaansverhaal van de zaak geplukt. We hebben het hier, puur wat de periode betreft en ook natuurlijkerwijze de uitvalsbasis, over het West-Vlaanderen van de tweede helft van de negentiende eeuw. Jules Byttebier was een aggressieve armoezaaier uit Ieper die bij gebrek aan beter het koninklijk leger vervoegde om, laten we zeggen, Afrikaanders te ontdoen van alles wat enige waarde had. Het betere koloniale jatwerk, daar spreken we over, gaande van kruiden tot goud tot kurk, rubber en suikerbieten. De vermelde Byttebier maakte al snel naam voor zichzelf als de meest kordate kornuit van het stel en verdiende op zulkse manier de bijnaam Jules Destruction Trooper. Op het onbepaalde moment dat hij de hiel van zijn botin voor de tigste maal in de kop van een Afrikaan stampte, bracht het ontstane ribbelmotief, vermoedelijk in samengang met zijn berenhonger, hem op het -bleek later- geniale idee om wafels te gaan maken, op een commerciële manier uiteraard. De familie "Des(truction)Trooper" zit na meer dan 100 jaar nog steeds opgezadeld met deze op schandelijke wijze tot stand gekomen naam en geen haan die ooit naar deze gitzwarte bladzijde gekraaid heeft, behalve dan uw eigen tot blog veronpersoonlijkte waarheidscommissie Beste Ooit, dus bij deze is er weer heel wat rechtgezet. Een oproep tot boycot van de wafelfamilie "Destruction Trooper" Destrooper lijkt ons geenszins ongepast. Men verspreide dit bericht en gaat over tot de actie!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Blijkbaar zijn hun "Kletskoppen" ook pas in het assortiment opgenomen na de wreedheden van WO II, dus de familie Destruction Trooper is nog geen haar veranderd!!!!

Anoniem zei

dit is de reden waarvoor ik deze blog blijf checken, merci!

Anoniem zei

suikerbieten? moeilijk te geloven.

Anoniem zei

zeveraars! waar dat jullie jullie mee bezig houden zeg! anders zorgt dit bedrijf wel voor een groot inkomen voor de overheid! en die ligt al bijna plat. dus laat die koekjes maar komen! geen reden om ze te boycotten!

en die koekjes zijn verdomt lekker! rechtstreeks van uit mijn eigen stadje LO!! en ik ben er trots op!

Anoniem zei

Wat een rommelpost. Niks interessanters te doen, geen nuttige bijdrage aan de samenleving?
What happened, happened. Wat onze voorouders hebben gedaan ga ik mij niet eeuwig blijven verontschuldigen voor hun daden.