vrijdag, augustus 26, 2005

definitie tijd

Wat wij ons hier afvroegen bij Verbouw Jezelf is of je eigenlijk als kleine zelfstandige als rasechte klusser beschouwd kunt worden. Wordt het niet eens tijd dat de definitie van doehetzelver scherp besteld wordt, zoals eentje met kaas maar niet te veel. Als dat niet haarscherp is, oempf. Volgens ons is een klusser iemand die uit pure liefde voor het vak zelf en met enkel het resultaat als belang aan de slag gaat, zowel voor zichzelf als bij wijze van vriendelijke dienst. Een kleine zelfstandige, of eender welkeen die ooit als topklusser te boek stond bij vriend en vijand, maar die er om onduidelijke redenen voor koos om geld voor zijn eieren te kiezen, kan in onze ogen niet als pure doehetzelver oftewel doelgroep van deze site beschouwd worden. Lezen mag altijd natuurlijk, daar doen we -makkelijk in de omgang als we zijn- niet fascistoïde over. Maar toch. Wat is voor jullie de meest wetenschappelijk mogelijke definitie van een klussende doehetzelver misschien? Doe je best!

De afgelopen dagen brachten we een bezoek aan de Knauf fabrieken in Rusland, de eerste uitstap in een hele geplande reeks. Hiermede sleepten we ook meteen onze eerste oorkonde in de wacht, dus Verbouw Jezelf is bij deze en voor immer Approved by Knauf Russia. De naam van dit waanzinsproduct komt trouwens van Kommunistni Natrusjka Ujki Fufni, vrijelijk vertaald De Vijand van de Kommunist Wordt Bezet met Wittigheid. Dat was van in de tijd dat het Rode Leger nog wit was. Lang geleden dus!

Er zijn ook enkele links toegevoegd, één voor één klus-klasbakken.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

is een klusser niet gewoon iedereen die zelf dingen doet? wat als een kleine zelfstandige dan in zijn vrije tijd vrienden gratis uit de nood helpt? dat doe ik ook wel eens, daarom moet je me nog niet uitsluiten, he. sorry hoor, maar van al dat over-gedefinieer krijg ik persoonlijk de wubbels.

Anoniem zei

***************************************************
* *
* "if you say you're a doe-het-zelver *
* you are one" *
* *
* "art is not a mirror *
* it is a fucking hammer" *
* *
* "everyone is a doe-het-zelver" *
* *
****************************************************

Anoniem zei

make your 15 min. at home, by yourself

Anoniem zei

echt klussen gebeurt dus int zwart.