zondag, augustus 21, 2005

patrick haemers appreciation post


Je moet het maar doen, eigenhandig een top klussersgebruiksvoorwerp in een Vlaamse stad introduceren (de hamer), een eigen winkel opendoen met vader en broer (De 3 Hamerkes, Paardenmarkt, Antwerpen, VJ Approved shop!) en daarna het goede voorbeeld stellen op velerlei wijze. Patrick Haemers verdient hiermede de speciale en verregaande vermelding en appreciatie van Verbouw Jezelf. Zijn misschien ietwat theatrale ondergang/ombreng in de gevangenis was één lange, vet uitgesmeerde ode aan de doehetzelver. Van deze man kunnen heel wat zelfverklaarde topklussers een fiks lesje leren. Killer!

Wij vingen hier in de pas bezette wandelgangen iets op over een winkel genaamd Slingerland. Weet iemand van jullie hier iets meer over? Blijkbaar zou het top-product "slinger-kit" zijn, ideaal voor vochtige festijnen of plaatsen in huis alwaar de praktijk verzoend dient te worden met kleurige vrolijkheid. Het principe zou dus zijn dat je de kit aanbrengt op de af te kitten reet en vervolgens zou deze op telkens weer ruimtelijk aangepaste wijze vervormen into slingers in de kleur naar je smaak. Eén van de zogenaamd tot de "new wave of intelligent d.i.y. products" (afgekort n.w.a.) behorende merken dus, een hype waar we trouwens veel van verwachten.

Black&Decker werd uit de links geschrapt omdat het rommel is.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Oef! Eindelijk een appreciation topic voor Patje Haemers. Wat een heerser! Vergeet trouwens ook niet dat Patje bijna altijd kluste met zijn maten makkers maes! Mannen weten waarom! "De Bende van Vijzen" heette zijn gang, een troep rasklussers en rabiate nagelhaters. Hun motto? "Wie het klokje vastvijst waar het thuishoort, heeft geen nagel om zijn gat te krabben nodig." Killer! Vanwege Pat uiteraard een vorm van pubers protest tegen zijn verleden (denk: de 3 Hamerkes, zijn achternaam en een vijs).
Over killers gesproken: de kranten hebben het jarenlang gehad over "de Bende van Nijvel" en de fameuze "Killer". Oef! Big mistake! Het is ondertussen duidelijk dat het hier om de overbekende doehetzelverstroep de Bende van Vijzen moét gaan. En Patje Haemers was daarvan de Killer Klusser. Geen enkele overval gepleegd natuurlijk, gewoon op het foute moment een pak van 100 vijzen gekocht in de Hubo in Aalst. Tragic!
We zullen wel nooit te weten komen hoe hij erin geslaagd is zichzelf te verhangen met enkel een televisiekabel en een chauffage. Deksels!

Wie klust die blijft!

Sjoerd

Anoniem zei

Terecht dat Black & Decker eruit is! Het merk stamt nog uit de de tijd van de slavernij, toen de zwarten in de ogen van de blanken alleen maar goed waren om te dekken. Verbouw Jezelf against racism! Fuck fascism!

de Klusser-Historicus

Anoniem zei

... on a sidenote:
Patrick Haemers is initiaalsgewijs ook de uitvinder van de zuurtegraad ofte PH. Niet alleen in de klusbizness een knappe kop, dus.

Ch. Emicus

Anoniem zei

Ничто так не веселит человека как щекотка
!!!