maandag, september 05, 2005

roger


Als klusser moeten toegeven dat anderen iets beter kunnen dan jezelf is beenhard. Dat is feitelijk hetzelfde als de hele filosofie van je levenskeuze ondergraven. Roger is misschien iemand met wie je beter geen wedstrijdje snelbouw metsen, dakraam plaatsen, muren uitvlakken, regenwater recupereren, kelder waterdicht maken en als afsluiter een gezonde barbecue houden, zout aangaan (dit werkwoord hoort nog bij het ondertussen ver weg lijkende onderwerp "wedstrijdje").

Roger is zelf en persoonlijk een doorgedreven lezer van dit klussersforum en heeft bijgevolg reeds meermaals een superhandige tip geplaatst als reactie op geponeerde probleemsituaties. De topdoehetzelver deed dat echter telkenmale onder een anoniem pseudoniem, omdat televisie al een krachtig genoeg medium is en Roger elke week miljoenen Vlaamse kijkers reeds op voorbeeldige wijze aan een op zelfstandige wijze te verrichten werkje zet.

Zijn website Dobbit is bij deze toegevoegd aan en approved by VJ (Verbouw Jezelf). Te recht!

Nog twee zijprojectgewijze aanmerkingen:

1. Op een Qwerty toetsenbord is Verbouw Jezelf als Verbouw Gewelf te lezen. Heeft er iemand een idee waar deze overduidelijke oproep om terug onder de gewelven te keren oftewel deeper underground te gaan en vandaaruit het klussersverzet op gang te trekken, vandaan zou kunnen komen? Dit kan toch geen toevalligheid zijn.

2. Om kortweg terug te komen op de definitie-discussie omtrent het begrip klusser, graag dit nieuwe bewijsstuk en vermoedelijke uitgangspunt voor nieuwe woordenwissel: op de vertalingswebsite Interglot wordt het door Nederlandstaligen aangewonden woord "klussen" naar de Duitse taal omgezet als "schwarzarbeiten" (probeer het zelf hier). Had Verbouw Jezelf bezoeker "echte rat vant stad" dan toch gelijk als hij zichzelf onverschaamd afvroeg of echt kluswerk dus zwartwerk was?

Stof genoeg tot nadenken, bij voorkeur in de vorm van een geschreven en geposte comment. Top!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

ik had in ieder geval de handige harry tips van roger en de VJ's best kunnen gebruiken bij het ophangen van mijn dartsblok. na een vijftal veel te grote gaten in mijn pasgeverfde muur te boren, hangt het onding eindelijk op, om vast te stellen dat mijn muren 'zo scheef als een ak' (waar komt die uitspraak eigenlijk vandaan?) zijn, en ik tussen mijn blok plezier en de muur op elke 90° nog eens een laag driedubbel gevouwd karton moest plaatsen. tof!

in ieder geval is nu alles gelukt, al zal ik de foute gaatjes terug moeten opvullen met 'onetimer' om ze daarna wederom te verbergen met mijn mooie chocoladekleurige verf.

Anoniem zei

iki ben net terug uit eeen welverdiende vakantie naar Turkije. daar wordt ook wel erg veel geklu(n)st. ik had zelfs de indruk dat wij klussers zeker beter zouden presteren dan de lokaal 'professionelle werkman'.
ons eigenste appartement was zo slecht ineen gebricoleerd dat ik bijna de neiging had om zelf de keet te verbouwen... gelukkig, althans volgens mijn vriendin had ik geen tools bij me!
ik wil nog even terug komen op die gewelven. we hebben daar in Turkije een bezoekje gaan brengen aan de Hierapolis. Wat konden die oude romeinen goed bouwen. en alles gedaan met gewelven, heerlijk om dat te zien! Niet moeilijk dat er stiekem één of andere underground beweging de promotie van die gewelven probeert op te dringen!

Anoniem zei

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

Anoniem zei

Rustig genieten van de zon in het groen, weg van massa’s toeristen? Dat kan met ‘Eliza was here’.

Die onlinereisorganisatie is gespecialiseerd in betaalbare, kleinschalige accomodaties: authentieke landhuizen, boerderijen en finca’s.

„Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf” is al enkele jaren een succesrijk motto in Nederland. ‘Eliza was here’ heeft nu ook een Belgische reissite en een kantoor in Antwerpen.

Bestemmingen: Algarve, Andalusië, Korfoe, Gran Canaria, Kefalonia, Kreta, Lefkas, Lesbos, Mallorca, Peloponnesus, Rhodos, Sardinië en Zakynthos. ‘Eliza was here’ regelt
voor u de vlucht, het verblijf en een huurwagen.

De organisatie is vernoemd naar de fictieve vakantieganger Eliza die alle accommodaties al bezocht heeft. Zij meldt persoonlijke ervaringen op de website. Ook de reacties van vakantiegangers vindt u er ongecensureerd.

Informatie
http://www.elizawashere.be

Anoniem zei

Heb zojuist een weekendje Parijs gewonnen . Ik heb de tckets en de reservatie al binnen. Als je ook wil winnen gewoon aanmelden op hun nieuwsbrief.
[url=http://www.vakantiestart.info]
vakantiestart[/url]

Anoniem zei

Hoi allemaal,

Ik heb besteooit.blogspot.com gevonden via Startpagina.
Deze site ziet er goed en fijn uit!
Ik wil graag ook zo een mooie site maken. Welke applicatie heb je hier precies voor gebruikt? Mijn blogje ziet er nog saai uit. :(

Bedankt

Groetjes vanuit A'dam
Willy

Anoniem zei

Hoi allemaal,

Ik heb besteooit.blogspot.com gevonden via Google.
Deze site ziet er goed en gezellig uit!
Ik wil graag ook zo een mooie site maken. Welke applicatie heb je hier precies voor gebruikt? Mijn blogje ziet er nog saai uit. :(

Bedankt

Liefs vanuit A'dam
Willy