donderdag, januari 11, 2007

Vlats!

Door velen flagrantweg begrepen als een grof gesneden uitschuiver van fout formaat, liet Supersporter zich eigenlijk voor een unieke maal van zijn meest menselijke kant zien en deed het donderdag 18 mei 2000 een soort van We Are The SportWorld actie om de slachtoffers van de explosiecocktail in Enschede (NL) te voorzien van wat extra zakgeld om haar taloor gegane sportveld opnieuw te voorzien van alles behalve de overgeschoten grote backlijn. De eerlijkheid gebiedt te verraden dat deze muzikale opvrolijking de overheidsgesubsidieerde "je bent een rund ook al stunt je met vuurwerk"-campagne met de grond van de zaak gelijk maakte en eveneens de filosofisch-organisatorische starter van Live Aid 2005 betekende. Geen lachertje dus, en dat in pre-iTunes-tijden.

Donderdag 18 mei 2000: Hallo allemaal,

omwille van de tragische gebeurtenissen afgelopen weekend, kregen wij hier bij Supersporter een aanvraag van de voorzitter van F.C. Enschede (spreek uit: En-Sche-Dee) om een financiële bijdrage te leveren teneinde de club er terug bovenop te helpen na de ontploffing van zaterdag. Slechts 3 personen van het eerste elftal hebben de klap overleefd en van het veld schiet enkel de grote backlijn over. Aangezien wij erg begripvol zijn en inzien dat er zo niet gesport kan worden hebben wij hier zelf een kort supporters-/aanmoedigingslied in elkaar gevlamd dat als single de markt op zal gesmeten worden om geld te verzamelen voor de Enschedese sporters. Supersport is afzien, dat weten we allemaal, maar als we elkaar kunnen helpen, dan moeten we dat doen.

Sport ze nog en tot de volgende,

Supersporter Inc., 2000.

De pijlen schoten hier heel vrolijk in het rond
Honderden mensen zijn zwaar tot dodelijk verwond
Een armpje minder bij die kinder
Het is voor de eerlijke vinder
Het ligt dan ook zo maar voor het grijpen op de grond!

Boem Bam! De vuurbal komt eraan!
De match is wel heel plotseling gedaan
't Is vuurwerk feest is het eerste wat je dacht
Een polonaise is wat je dus had verwacht!!

Want het is FEEST - in En-Sche-Dee!
Alle buren branden lekker mee!
De geur van barbecue hangt in de straat
Doe mij maar een lekker kinderbil-gebraad!

Een voetbalploeg van een man of drie
daarmee kun je natuurlijk winnen nie
Dus geef ons geld en we kopen een nieuw veld
En met de rest een brandweerslang
Want VLATS BOEM BANG!!!!!!!!!!!!!!

Oei oei, wat een explosief einde, zeg. Hopelijk brengt deze song het nodige geld in de schuif en kunnen de gasten van F.C. Enschede nog lang en gelukkig sporten, want wat wil je nu nog meer in het leven? Een bal en een veld is het enige dat telt!

Hou het tof en denk eraan: een ongeluk zit in een klein hoekje. Vergeet dus nooit je scheenlappen aan te doen.

Tot de volgende,

Supersporter Inc., 2000.

1 opmerking:

Anoniem zei

Totaal misplaatste Ooit.